2 x logo + aksjonsstøttenavn

Nytt felles aksjonsstøtteverktøy for redningstjenesten

Et nytt digitalt verktøy for samhandling i den norske redningstjenesten er nå klart til bruk. Dette felles aksjonsstøtteverktøyet skal i første omgang benyttes ved søk etter savnede personer på land. Aksjonsstøtteverktøyet representerer et betydelig fremskritt for norsk redningstjeneste, og vil bidra til mer effektive og velkoordinerte redningsaksjoner i årene som kommer.

Hovedmålet med det nye verktøyet er å:

  • Redusere tap av liv og helse
  • Heve kvaliteten og effektiviteten, i første omgang etter søk etter savnet person på land
  • Bidra til raskere innsats ved aksjoner
  • Skape bedre samvirke mellom aktørene
  • Bidra til bedre felles situasjonsforståelse under aksjoner

Utvikling og implementering

Verktøyet er utviklet i fellesskap av Hovedredningssentralen, frivillige organisasjoner og politiet. Dette gjør det til et ekte fellesprosjekt, skapt av og for redningstjenesten.

Etter en vellykket pilot i Sør-Vest politidistrikt sommer og høst 2024, begynner verktøyet å bli klart for nasjonal implementering. En stor nasjonal opplæringssamling arrangeres i slutten av oktober 2024, der opplæringsansvarlige fra hele landet deltar. Kunnskapen bringes deretter tilbake til lokale distrikter for videre opplæring og etter hvert utrulling. Med felles oppstart og overgang til aktiv bruk sikrer vi at alle får tilgang til og tar verktøyet i bruk samtidig.